3x de smukkeste haveplanter til fuld sol

Hvilke planter egner sig til de mest solrige og varme dele af din have? Der er mange haveplanter, der kan lide en kombination af sol og skygge. Men planter, der kan tåle solen hele dagen, skal vælges med omhu. Især hvis planten står i en potte, kan rodsystemet blive meget varmt i solen. Kun få haveplanter kan modstå dette. Vi har listet de tre smukkeste og mest alsidige muligheder her.

Den japanske ahorn

Den storslåede japanske ahorn er kendt for sin usædvanlige bladform og imponerende farver. Der findes forskellige farver, hvoraf den røde er langt den mest populære. Disse røde sorter bliver en smule mørkere om efteråret og er en sand fryd for øjet! Og det bedste ved dette eksotisk udseende træ er, at det er hjemmehørende i vores klima.

Der findes mange forskellige sorter af japansk ahorn. Så der er altid en, der passer til din have eller endda din altan. Der findes arter, der kan holdes som buske, og arter, der kan blive op til 10 meter høje! Langt de fleste arter klarer sig fint i fuld sol. Faktisk har en japansk ahorn brug for meget sollys for at bevare sine røde farver. Hvis planten får for lidt sol, vil farverne falme.

En lille kommentar er på sin plads her. Der er et lille antal arter af japansk ahorn, som ikke er velegnede til en placering, hvor solen skinner hele dagen. Vær opmærksom på dette, når du køber dem. De kræver en placering, hvor solen ikke når bladene om eftermiddagen. Hvis det sker, kan bladene brænde. Det er i hvert fald tilfældet med unge træer. Hvis træerne er lidt ældre, er problemet allerede mindre.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *